Nu er foråret snart på vej, og du ser frem til skønne dage i solen på terrassen. Hele efteråret og vinteren har du nærmest ikke skænket fliserne en tanke, men nu springer de algebefængte fliser og sten dig lige i øjnene. Det skal der da gøres noget ved!
Der er flere måder, hvorpå du kan rense dine fliser, så de bliver næsten så gode som nye igen. Dog er en elektrisk fliserenser et værktøj, som kan få bugt med både skidt og alger – og hvorfor ikke bare gøre det rigtigt første gang?
En elektrisk fliserenser er udstyret med en børste, der fås i forskellige varianter. Børsten roterer parallelt med fliseunderlaget og løsner alger og snavs effektivt. Når fliserenseren har gjort sit job, er det en god idé at efterbehandle med et middel, der forsegler flisernes overflade. På den måde forlænger du intervallet imellem, hvornår du bør rense igen.
Rens dine fliser effektivt uden en fliserenser
Står en fliserenser ikke på listen over dit næste køb? Så er der heldigvis flere andre muligheder, som du kan benytte dig af!
Metoder mod alger:
- Den gammeldags metode – Er du ikke bange for at bruge en god omgang knofedt? Så er vand og en hård kost alt, du skal bruge, til at fjerne algerne.
- Den IKKE-miljøvenlige metode – Kemiske midler har altid været et populært valg til at løsne algerne. I dag går flere og flere dog op i at vælge en mere miljøvenlig metode.
- Den effektive metode – Med en højtryksrenser sørger den kraftige vandstråle for at fjerne algerne på en yderst effektiv måde. Vær dog en smule forsigtig med, at strålen ikke er så kraftig, at den fjerner dele af fliserne også.
Metoder mod flisepest:
- Kemi mod flisepest – Her er vi endnu engang ude i en ikke-miljøvenlige metode, men noget flisepest er bare så genstridigt, at der skal kemiske midler til. Og en god portion knofedt!
- "Husmodermetoden" – Brun sæbe kan klare alt! Også flisepesten. Her skal der ikke spares det mindste på knofedtet, hvis du virkelig skal have bugt med flisepesten via denne metode.